Natstralen

Bij Schavicast begrijpen we hoe belangrijk het is om oppervlakken op een effectieve en hoogwaardige manier af te werken. Daarom bieden wij natstraalmethoden aan die zorgen voor een satijnglad resultaat. Natstralen heeft tal van voordelen ten opzichte van droogstralen.

Een opvallend kenmerk van natstralen is de gladde afwerking die wordt bereikt door het gebruik van stromend water. Dit zorgt ervoor dat het medium niet doordringt in het onderdeel, terwijl er ook geen stofvorming optreedt zoals bij droogstralen, waarbij het straalmiddel verbrijzeld wordt door de krachtige impact.

Bij Schavicast maken we gebruik van een speciaal ontworpen, sealloze en uiterst slijtvaste polyurethaan pomp om water en straalmiddel te mengen en dit mengsel naar het straalpistool te pompen. Dit mengsel wordt ook gebruikt om de straalmiddelmix in de tank homogeen te houden via een bypass-systeem.

In het straalpistool wordt perslucht gemengd met het water-straalmiddelmengsel om de uittredende kracht te verhogen, wat resulteert in het specifieke natstraaleffect. Het water dempt de abrasieve werking van het straalmiddel, waardoor een optimale afwerking wordt bereikt.

Het mengsel van water en straalmiddel bevindt zich in een reservoir onderin de straalkast en wordt via slangen naar de straalpijp gepompt met behulp van onze speciaal ontworpen pakkingloze polyurethaan pomp. Bij de straalpijp wordt perslucht aan het mengsel toegevoegd, wat zorgt voor versnelling en een reinigende werking. Na de impact op het werkstuk stroomt het mengsel terug naar het pompreservoir voor hergebruik. Fijn gebroken straalmiddel en andere verontreinigingen worden afgevoerd naar een afvoer of een optionele bezinkbak met filter, die achter de straalkast is geplaatst.

Ontdek de mogelijkheden van Schavicast en bereik de perfecte afwerking voor jouw oppervlakken.

Schavicast natstralen

Ook een natstraal project?

Heb je vragen over Schavicast-natstralen?
Dan helpen we je graag verder.
Ontdek

Maritieme, industriële en incourante objecten worden dagelijks blootgesteld aan de grillen van wind, water en klimaat. De materialen krijgen het hierdoor zwaar te verduren en dat gaat ten koste van hun gesteldheid. Om dit probleem op te lossen, heeft Schavicast zich gespecialiseerd in de verzorging en het onderhoud van deze materialen. En dat doen we al meer dan 25 jaar.