Poedercoaten

Wil jij een object laten poedercoaten in regio Zeeland, Goeree-Overflakkee of Rotterdam? Dan kan je hiervoor terecht bij Schavicast, met vestigingen in Stellendam en Rotterdam. Poedercoaten is een geavanceerd proces dat gebruik maakt van elektrostatische principes om materialen zoals staal, roestvrij staal, verzinkt staal en aluminium te voorzien van een beschermende en decoratieve coating in elke gewenste kleur en structuur. Dit veelzijdige proces kan zowel binnenshuis als buitenshuis worden toegepast en biedt tal van voordelen.

Voor het poedercoaten van voorwerpen kunt u rekenen op onze experts

Hoe gaat poedercoaten in zijn werk?

Bij poedercoaten wordt eerst een poederachtige substantie gelijkmatig op het oppervlak van het object aangebracht. Dit poeder hecht zich elektrostatisch aan het materiaal, waardoor een uniforme dekking wordt verkregen. Vervolgens wordt het gehele object samen met het aangebrachte poeder in een oven geplaatst, waar het wordt verhit tot ongeveer 180°C. Door de verhitting smelt het poeder en vloeit het uit, waarna het uithardt tot een duurzame en slijtvaste afwerklaag op het object. Als straal- en coatingbedrijf hebben we onze methode voor poedercoating door de jaren gefinetuned, waardoor we keer op keer een feilloos resultaat afleveren.

Waarom kiezen voor poedercoating?

Een van de belangrijkste voordelen van poedercoaten is het ontbreken van oplosmiddelen. In tegenstelling tot traditionele natlakmethoden worden er bij deze methode voor coaten geen schadelijke oplosmiddelen gebruikt, wat resulteert in een milieuvriendelijk proces. Bovendien zorgt het elektrostatische aanbrengen van het poeder voor een zeer gelijkmatige en nette afwerking, zonder druipers of strepen. Het poeder heeft ook uitstekende kantendekking, waardoor zelfs complex gevormde objecten volledig en gelijkmatig worden bedekt. Een ander voordeel van poedercoaten is de snellere doorlooptijd in vergelijking met spuitwerk. Doordat het poeder direct kan worden uitgehard in de oven, is er geen droogtijd nodig, wat resulteert in een efficiënter proces en kortere productietijden.

Ontdek zelf de voordelen

Al met al biedt poedercoaten een duurzame, esthetisch aantrekkelijke en milieuvriendelijke oplossing voor het conserveren en verfraaien van diverse materialen. Het brede toepassingsgebied, de nette afwerking, de goede kantendekking en de efficiënte doorlooptijd maken het tot een populaire keuze in diverse industrieën, van automotive tot architectuur en nog veel meer. Heb jij interesse om objecten te laten stralen en poedercoaten? Neem dan snel contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Ook een poedercoat project?

Heb je vragen over Schavicast-poedercoaten?
Dan helpen we je graag verder.
Ontdek

Maritieme, industriële en incourante objecten worden dagelijks blootgesteld aan de grillen van wind, water en klimaat. De materialen krijgen het hierdoor zwaar te verduren en dat gaat ten koste van hun gesteldheid. Om dit probleem op te lossen, heeft Schavicast zich gespecialiseerd in de verzorging en het onderhoud van deze materialen. En dat doen we al meer dan 25 jaar.