Parelstralen

Bij het proces van parelstralen, ook wel bekend als glasparelen, worden kleine glaspareltjes met behulp van perslucht op het object geblazen. De kracht van het stralen zorgt ervoor dat vuil en resten van andere materialen loskomen, waardoor het oppervlak grondig gereinigd wordt.

Parelstralen wordt hoofdzakelijk toegepast op roestvrij staal (RVS) en aluminium, en soms ook op staal. Deze specifieke straaltechniek wordt vaak gekozen wanneer een oppervlak met een lage ruwheid gewenst is en wanneer het visuele aspect van het product belangrijk is.

Door gebruik te maken van glaspareltjes kunnen we een oppervlak creëren dat glad en egaal is, zonder grote oneffenheden. Dit maakt het ideaal voor toepassingen waarbij een esthetisch aantrekkelijk uiterlijk van het product van essentieel belang is. Bovendien zorgt parelstralen ervoor dat het oppervlak vrij is van vuil, vet, roest en andere verontreinigingen, waardoor een optimale hechting van coatings en verf mogelijk wordt.

Of het nu gaat om het reinigen van metalen onderdelen voor de voedselindustrie, het herstellen van verouderde aluminium gevels of het voorbereiden van RVS-componenten voor een hoogwaardige afwerking, parelstralen is een effectieve methode die voldoet aan de strengste eisen op het gebied van reinheid en visuele kwaliteit.

Bij ons kun je vertrouwen op onze expertise in parelstralen om jouw objecten zorgvuldig en professioneel te behandelen, met als resultaat een glad, schoon en esthetisch aantrekkelijk oppervlak dat aan uw specifieke eisen voldoet.

Schavicast parelstralen

Ook een parelstraal project?

Heb je vragen over Schavicast-parelstralen?
Dan helpen we je graag verder.
Ontdek

Maritieme, industriële en incourante objecten worden dagelijks blootgesteld aan de grillen van wind, water en klimaat. De materialen krijgen het hierdoor zwaar te verduren en dat gaat ten koste van hun gesteldheid. Om dit probleem op te lossen, heeft Schavicast zich gespecialiseerd in de verzorging en het onderhoud van deze materialen. En dat doen we al meer dan 25 jaar.