Stralen

Ben jij op zoek naar een expert voor straalwerk in de scheepvaart in regio Rotterdam of Zeeland? Schavicast, ons bedrijf met vestigingen in Stellendam en Rotterdam, biedt jou een buitengewoon effectieve methode om roest van schepen of maritieme constructies te verwijderen: stralen. Wij hebben jarenlange ervaring met het stralen van offshore constructies en boten en gebruiken steeds de meest moderne technieken en materialen voor straalbewerking. Wij stralen jouw boot of ander object bij een van onze vestigingen in Goeree-Overflakkee of Rotterdam, of bij jou op locatie in regio Zeeland of Zuid-Holland.

Straalwerkzaamheden voeren we uit in de scheepvaart

Hoe gaat ons straalwerk in de scheepvaart in zijn werk?

Tijdens het stralen wordt een krachtige stroom (schurende) korrels onder hoge druk op jouw werkstuk of boot geblazen. Deze korrels dringen diep door in de poriën en verwijderen roest grondig. Door direct na de straalbewerking een goede oppervlaktebehandeling toe te passen, lossen we het roestprobleem voor jou voor langere tijd op. De keuze van de druk en het medium voor het straalwerk hangt af van de constructie van jouw object in de scheepvaart en het materiaal. Bij ons straal- en coatingbedrijf hebben we verschillende straalmiddelen tot onze beschikking, waaronder olivinezand, glas, smeltslak, korund, roestvrij staal en staal.

Onze technieken voor straalbewerking

Bij het stralen van schepen en constructies is niet alleen het gebruikte materiaal van groot belang, maar ook de juiste techniek is nodig om het gewenste resultaat te behalen. Bij ons straalwerk in de scheepvaart hanteren wij de volgende straaltechnieken:
  • Parelstralen: bij deze techniek worden fijne glasparels met hoge snelheid tegen het oppervlak geblazen. Dit geeft een zachte en gelijkmatige afwerking, zonder het onderliggende materiaal te beschadigen. Deze techniek is bij uitstek geschikt voor het stralen van boten of constructies uit zachte metalen.
  • Werpstralen (ook wel gritstralen): hierbij worden schurende materialen zoals zand of staalgrit met kracht tegen het oppervlak gespoten. Deze techniek helpt ook om oppervlakken te ruwen, wat zorgt voor een betere hechting van verf en coatings.
  • Natstralen: bij deze techniek voor het stralen van materialen in de scheepvaart wordt er water toegevoegd aan het straalmiddel. Hierdoor komt er minder stof vrij tijdens het proces, wat het milieuvriendelijker maakt.
  • Vacuümstralen: bij deze vorm van straalbewerking maken we gebruik van een vacuümsysteem dat het straalmiddel en vuil dat vrijkomt bij het stralen van je boot direct opzuigt. Zo worden milieu- en gezondheidsrisico’s geminimaliseerd.
  • UHD-waterstralen: bij ultrahogedruk-waterstralen spuiten we water onder extreem hoge druk om jouw oppervlak te reinigen. Aangezien er geen chemische stoffen of schurende middelen worden gebruikt, is dit een zeer milieuvriendelijke methode voor straalwerk in de scheepvaart.

Op welke locatie kan jij je boot of objecten laten stralen?

Schavicast heeft twee locaties waar jij jouw schepen of objecten kunt laten stralen: ons hoofdkantoor in Stellendam (Goeree-Overflakkee) en onze vestiging in Rotterdam. Op deze locaties kunnen we constructies en boten van vrijwel elke grootte stralen, met de mogelijkheid om de gewenste reinheidsgraad en ruwheidsprofiel te bereiken. Tevens komen we constructies stralen op locatie in regio Rotterdam en Zeeland. We zijn toegewijd aan het leveren van hoogwaardige straaldiensten om aan jouw behoeften te voldoen.

Reken op onze jarenlange ervaring

Of het nu gaat om het verwijderen van roest van kleine voorwerpen of het behandelen van grote constructies in de scheepvaart, bij onze experts in straalwerk ben je in goede handen. Ons ervaren team staat klaar om jouw objecten en schepen te stralen en ervoor te zorgen dat ze vrij zijn van roest, met een oppervlakte die voldoet aan jouw specifieke vereisten. Vertrouw op ons voor kwaliteit en deskundigheid op het gebied van straalbewerking. Wil jij jouw boot of object laten stralen, bij ons of op locatie? Neem dan snel contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Heb jij interesse om zelf aan de slag te gaan met het stralen van boten? Bekijk dan zeker onze vacature voor straler.

Schavicast stralen

Ook een straal project?

Heb je vragen over Schavicast-stralen?
Dan helpen we je graag verder.
Ontdek

Maritieme, industriële en incourante objecten worden dagelijks blootgesteld aan de grillen van wind, water en klimaat. De materialen krijgen het hierdoor zwaar te verduren en dat gaat ten koste van hun gesteldheid. Om dit probleem op te lossen, heeft Schavicast zich gespecialiseerd in de verzorging en het onderhoud van deze materialen. En dat doen we al meer dan 25 jaar.