Vacuümstralen

Een andere methode van stofarm stralen is vacuümstralen. Deze techniek biedt het voordeel dat het straalmiddel en de vervuiling direct worden afgezogen met behulp van een geavanceerd afzuigsysteem. Het afgezogen straalmiddel wordt vervolgens door een recyclingsysteem gereinigd en klaargemaakt voor hergebruik.

Vacuümstralen is een milieuvriendelijkere manier van stralen, vanwege verschillende redenen. Ten eerste minimaliseert het de verspreiding van stof en andere verontreinigingen in de omgeving, waardoor de impact op de luchtkwaliteit en de gezondheid van werknemers wordt verminderd. Het afzuigsysteem zorgt ervoor dat het stof en de verontreinigingen direct worden opgevangen, waardoor er geen schadelijke stoffen in de lucht terechtkomen.

Daarnaast draagt vacuümstralen bij aan het verminderen van afval. Door het gebruik van een recyclingsysteem wordt het straalmiddel gereinigd en opnieuw geschikt gemaakt voor gebruik. Dit vermindert de behoefte aan nieuwe straalmiddelen en vermindert de hoeveelheid afval die anders zou worden gegenereerd door traditionele straalmethoden.

Bovendien biedt vacuümstralen ook een efficiëntere werkwijze. Het direct afzuigen van het straalmiddel en de vervuiling zorgt ervoor dat er minder tijd en moeite nodig is voor het opruimen en schoonmaken na het stralen. Dit bespaart niet alleen tijd, maar verhoogt ook de productiviteit en efficiëntie van het straalproces.

Bij ons kun je vertrouwen op de expertise van vacuümstralen om jouw oppervlakken grondig en stofarm te reinigen, met oog voor het milieu en de gezondheid van onze medewerkers. Wij streven ernaar om effectieve straaloplossingen te bieden die voldoen aan de hoogste kwaliteitsstandaarden en bijdragen aan een duurzame toekomst.

Schavicast vacuümstralen

Ook een vacuümstraal project?

Heb je vragen over Schavicast-vacuümstralen?
Dan helpen we je graag verder.
Ontdek

Maritieme, industriële en incourante objecten worden dagelijks blootgesteld aan de grillen van wind, water en klimaat. De materialen krijgen het hierdoor zwaar te verduren en dat gaat ten koste van hun gesteldheid. Om dit probleem op te lossen, heeft Schavicast zich gespecialiseerd in de verzorging en het onderhoud van deze materialen. En dat doen we al meer dan 25 jaar.